Društvo pčelara " Jovan Živanović" Novi Sad

Nektar medne planine

Davnog Februara 1973. godine grupa entuzijasta i ljudi koji vole pre svega pčelarstvo su osnovali naše društvo sa nazivom Jovan Živanović.

Važni projekti udruženja

Društvo pčelara Jovan Živanović je konstantno aktivno i kroz razne projekte u prošlosti, ali i projekte koji su nam u planu, uvek ima za cilj istu stvar, a to je da med naših proizvođača dodatno istakne i pomogne njegovom još boljem plasmanu.

Projekti poput ” Fruškogorski Lipov Med” i ” Reka Meda ” su svakako dva veoma bitna i uspešna projekta koje je društvo sprovelo u delo i doprinelo da se samo naše društvo pčelara, ali i naši sertifikovani proizvođači dodatno istaknu na tržištu i izdejstvuju bolje uslove. Opširnije na temu oba projekta pogledajte na sledećem linku. 

Gde se možemo sresti?

Društvo pčelara Jovan Živanović je aktivno tokom cele godine i sa velikim zadovoljstvom učestvujemo na mnogobrojnim manifestacijama u cilju podrške pčelarstvu generalno, ali i promocije sopstvenog udruženja i proizvoda iz našeg udruženja pčelara.

Osnivanje društva pčelara Jovan Živanović

Zemlja razrušena, osiromašena, sve počinje iz početka. Obnavlja se privreda, poljoprivreda pa i pčelarstvo. Pre Drugog svetskog rata malo je bilo pojedinaca koji su se bavili pčelarstvom i to uglavnom sa manje košnica. Posle ratnih dejstava mnogi napušteni pčelinjaci koji su uspeli da se održe, pokupljeni su, evidentirani i preneti u Koviljski manastir.

Za staratelja ovog velikog pčelonjaka, postavljen je izvesni Slaviša Dedin iz Titela. Kako on nije bio obučen za pčelarstvo, a bilo je mnogo košnica, da bi se društva sačuvala od propadanja, rasprodata su pojedincima. U to vreme većinu košnica su kupili železničari što je uslovilo da se osnuje Železnička pčelarska zadruga. Ona je okupljala radnike i službenike železnice. Predsednik zadruge bio je Ilija Kostić, a u radu ove pčelarske organizacije ostaće zapamćeni: pravnik Stojan Dragojlov, potom Kukić, Šiljkut, Mirosavljević, Stanković, Kragujev, Mikić, Popić, Doroslovački, Stefanović i drugi.

“Ovde možemo staviti po jednu rečenicu nekog od članova udruženja”

philipe-cavalcante-733389-unsplash.jpg

Sofija

Član udruženja od 2006

“Ovde možemo staviti rečenicu jednu od nekog korisnika Vaših proizvoda”

Nikola Nikolić

Arhitekta

Duštvo pčelara Jovan Živanović

Interesuje Vas nešto dodatno, poput sertifikacije?
Želite da nas posetite ili Vam je potreban savet?

og-logo-removebg-preview

Jedna dve izdvojene rečenice od predsednika udruženja.

Propisi

Translate »